07. november 2018

1.500 fødevarer konkurrerer i Herning

På tirsdag bliver bl.a. de tre vindere af årets store mejerikonkurrence kåret, når International Food Contest løber af stablen.

Mere end 1.400 mejeriprodukter og 100 andre fødevarer har fået deres karakterer og står klar på bordene, når dørene til dette års International Food Contest slås op på tirsdag, den 13. november, i MCH Messecenter Herning.

Mejeriprodukter fra Danmark er naturligt nok i overtal, men på udstillingsbordene finder man også produkter fra 10 andre lande – herunder Rusland, Østrig, Island, Holland og Rumænien.

Dagen inden har 165 fagdommere bedømt og givet samtlige mejeriprodukter karakterer, og vinderne af de tre kategorier, Ost, Konsum og Smør/blandingsproudukter er fundet. Hvem der løber med sejren i International Dairy Contest bliver afsløret under den officielle åbning tirsdag kl. 11.

Derudover præmieres gourmet-mejeriprodukter samt andre fødevarer i kategorier som Fisk & Tang, Vin & Spiritus, Honning m.m.

Noget at mødes om

International Food Contest (IFC) afvikles i år sammen med fagmessen for fødevareteknologi FoodTech fra den 13. til 15. november. I løbet af de tre dage forventes der op mod 10.000 besøgende.

IFC er traditionelt det sted, hvor fagfolk inden for fødevarebranchen mødes og netværker, og hvor ideer til nye produkter og teknologi opstår.

”Konkurrencen og de mange smagsprøver har også den funktion, at det giver folk noget at mødes om. Det sætter virkelig gang i samtalerne, når man går rundt i hallerne og smager på de utrolig mange produkter,” siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Lars Johannes Nielsen, som er ansvarlig for IFC.

Flere konkurrencer

Mens flertallet af mejeriprodukter kæmper om medaljer under International Dairy Contest, er 43 mejeriprodukter tilmeldt konkurrencen om Gourmetprisen. Her er der – i modsætning til International Dairy Contest – ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men derimod på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dommerholdet kan derfor bestå af bl.a. kokke og madanmeldere. Gourmetprisen uddeles i fire kategorier.

International Food Contest omfatter desuden bedømmelse af fødevarer inden for følgende seks kategorier: Fisk & Tang, Øl, Vin & Spiritus, Brød & Kager & Søde sager, Honning, samt Convenience & Kolonial. I alt er ca. 100 produkter tilmeldt, og vinderen af hver kategori modtager en IFC Award.

Ny verdenskongres

I forbindelse med dette års IFC afholdes IFC World Congress for første gang. Emnet for kongressen er proces- og spildevand fra fødevareindustrien, og mindst 70 deltagere mødes for at høre eksperter fra flere forskellige lande komme med deres oplæg på forskellige områder inden for emnet. Kongressen finder sted på udstillingens to sidste dage, den 14. og 15. november, og der er stadig ledige pladser.

Læs mere på IFC's hjemmeside

Print gratis adgangsbillet

Vil du vide mere?