Forskning og uddannelse

Danmark er i dag førende inden for produktion af mejeriprodukter. Det skulle vi også helst være i fremtiden. Forskning og uddannelse er to væsentlige elementer, når det gælder om at sikre en fortsat succes for erhvervet. Herunder kan du klikke videre og læse om den forskning, som mejeriindustrien i fællesskab har sat i gang samt om uddannelsesmulighederne inden for mejerierhvervet og følgeindustrien.

Forskning

Mejerierne har siden 1990 investeret et trecifret millionbeløb i forskning på universiteterne via Mejeribrugets ForskningsFond. Læs mere om ...

Uddannelse

Mejeriindustrien har brug for arbejdskraft på alle niveauer og sørger desuden for løbende efteruddannelse. Herunder kan du læse om, hvad det...

SPØRG EKSPERTERNE

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

8.000 elever deltog i Mælkemissionen

Eleverne er blevet klogere på kroppen, og otte klasser har vundet penge til en klassetur.

Læs mere

Ny, grøn sundhedsbølge på vej

Hensyn til dyrevelfærd, miljø og egen sundhed får i stigende grad forbrugerne til at fravælge kød til fordel for mere grønt. Men en ren vegansk kost er ikke sundere end en varieret kost med både kød og grønt. Det var et par af de gennemgående konklusioner på et meget velbesøgt L&F-seminar, som også tog fat i udfordringerne med at formidle valid information om ernæring og sundhed i aviser og på de sociale medier.

Læs mere

110 nye skoler med i Mejeriernes Skolemælksordning

Fra på mandag får mange københavnske skoleelever ny leverandør af skolemælk.

Læs mere