01. januar 2016

Direkte radio fra ko-stald

’Formiddag på 4’eren’ sender i morgen, onsdag, to timers live radio fra mælkeproducent Peter Nielsens stald.

De to værter på P4 programmet ’Formiddag på 4’eren’, Julie Berthelsen og Kasper Harboe, skifter i morgen radiostudiet ud med en ko-stald. Fra kl. 10 til 12 skal de nemlig sende direkte fra Peter Nielsens bedrift, der ligger lidt syd for Løgstør.

Peter Nielsen kender allerede Julie Berthelsen og Kasper Harboe godt, for siden sidste efterår er han jævnligt blevet ringet op af dem. De to værter havde besluttet, at i stedet for at lave en masse meningsmålinger om alt muligt, var det meget nemmere at spørge en gennemsnitsdansker. Gennem Danmarks Statistik fandt de frem til, at gennemsnitsdanskeren hedder Peter Nielsen er mellem 40 og 45 år og har et par børn. Dem er der ganske vist en del af, så ved lidt af et tilfælde faldt valget på mælkeproducenten ved Løgstør.

”Siden har de ringet hver anden eller tredje uge og spurgt mig om alt muligt – for eksempel julegaver, nytårsforsætter, skiferie og hvordan det påvirker vores køer, at dagene bliver længere. Vi går rigtig godt i spænd sammen, så jeg har flere gange opfordret dem til at komme op og besøge os,” fortæller Peter Nielsen på klingende himmerlandsk dialekt.

”Jeg laver ikke om på selv eller mit sprog, når jeg er i radioen, og det er de ret vilde med.”

Nu har radioværterne så taget ham på ordet, og Peter Nielsen glæder sig rigtig meget til besøget i morgen. Han synes, det er et ekstra plus, at det er direkte radio.

”Man når ikke at tænke for meget, og så bliver det ikke så kunstigt.”

Han kender endnu ikke det nøjagtige program for udsendelsen, men han satser på, at værterne blandt andet skal prøve at malke, og så håber han, at lytterne får mulighed for at sende spørgsmål til ham i løbet af udsendelsen.

Peter Nielsen har 300 RDM (røde) malkekøer og er andelshaver i Arla Foods. Han viser gerne sin bedrift frem, og han har derfor også meldt sig som vært ved Åbent Landbrug i september.

Programmet sendes i morgen, onsdag den 28. juni., fra kl. 10.03 til 12. Udsendelsen kan også høres på programmets hjemmeside.