30. juni 2017

Arla lukker Lillebælt mejeri i 2019

Arla har besluttet at flytte sin produktion af hvidskimmeloste til Troldhede mejeri for at gøre produktionen mere effektiv og miljøvenlig. Det betyder, at Lillebælt mejeri lukkes – dog først om godt halvandet år.

Arla Foods’ bestyrelse har besluttet at lukke Lillebælt Mejeri, der producerer hvidskimmeloste under Castello varemærket. Produktionen af disse oste samles fremover på Arlas mejeri i Troldhede, hvor mulighederne for at lave langsigtede investeringer i kvalitet og effektivitet er bedre.

"Vores grundige undersøgelser af Lillebælt Mejeri har vist, at det ikke er rentabelt at fortsætte produktionen på mejeriet på lang sigt da det vil kræve betydelige investeringer at sikre en langsigtet produktion på Lillebælt Mejeri. Ved at samle produktionen af hvidskimmeloste på Troldhede mejeri bliver vores omkostninger mindre, hvilket er godt for de landmænd, der ejer Arla," siger Group Vice President i Arla, Lars Dalsgaard, der har det globale ansvar for Arlas osteproduktion.

Medarbejdere hjælpes videre

Lukningen af mejeriet forventes først at ske i begyndelsen af 2019, men Arla har valgt at orientere mejeriets 66 medarbejdere allerede nu, så koncernen har bedre muligheder for at hjælpe de berørte medarbejdere videre til nyt job.

"Vi har gode erfaringer med at skaffe nye jobs til berørte medarbejdere, og vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe mejeriets medarbejdere videre i deres arbejdsliv," siger Lars Dalsgaard.

Arla Foods vil bl.a. tilbyde medarbejderne job på de nærliggende Arla mejerier, så som Korsvej og Taulov, hvor Arla tilsammen i de seneste år har investeret godt 157 mio. kr. i udvidelser og produktionsudvikling.