Medaljeregn over dansk ost og smør

Verdens bedste smør kommer fra Danmark. Det står klart efter afholdelsen af VM i USA, hvor danske mejeriprodukter indkasserede i alt 10 medaljer.

Events
Internationalt
Ost
Smør
Fagdommerne igang med at bedømme et udsnit af de mange produkter, som deltager i årets udgave af World Champion Cheese Contest. På trods af navnet deltager også produkter som smør og yoghurt i den internationale mejeridyst i Madison, Wisconsin.
Fagdommerne igang med at bedømme et udsnit af de mange produkter, som deltager i årets udgave af World Champion Cheese Contest. På trods af navnet deltager også produkter som smør og yoghurt i den internationale mejeridyst i Madison, Wisconsin.

3 guld, 3 sølv og 4 bronze. Så mange medaljer har danske smør- og osteprodukter indkasseret ved World Championship Cheese Contest, der netop er blevet afholdt i Wisconsin, USA. Især i kategorien ’salted butter’ blev det slået fast, at Lurpak smør er verdens bedste: Her gik guldet til Arla Foods Holstebro Mejeri, og Bornholms Andelsmejeri fik sølv.

”Vi er ekstremt stolte,” lyder det fra Klaus Jeppesen, som er mejerdirektør på Holstebro Mejeri. ”Førstepladsen er en anerkendelse af det arbejde, vi laver hver eneste dag her på mejeriet. For ud over en råvare af høj kvalitet og noget godt produktionsudstyr kræver det også passionerede medarbejdere at kunne producere verdens bedste smør.”

Glæde på Bornholm
Nummer to i smørkategorien, Bornholms Andelsmejeri, fik desuden en tredjeplads i både gorgonzola- og blåskimmel-kategorien.

”I betragtning af, at vi kun har sendt en lille mængde produkter til VM, er vi særdeles tilfredse med resultatet – også selv om man jo siger, at ingen husker nummer to og tre,” siger direktør for Bornholms Andelsmejeri Per Olesen.

Selv om han er glad for andenpladsen i smørkategorien, er det især placeringerne i de to blåskimmelkategorier, der har betydning for det bornholmske mejeri.

”Vi har en stor eksport af blåskimmeloste til USA, så det betyder meget for os, at amerikanerne ved, at vi laver oste af høj kvalitet. Derfor er det også ekstra positivt, at VM foregår i USA, og det er selvfølgelig noget, vi bruger i vores markedsføring.” Per Olesen understreger, at det er lige så vigtigt, at mejeriets produkter konstant ligger i toppen både ved bedømmelserne herhjemme, og når VM afholdes hvert andet år – her har mejeriet de seneste 10 år haft mellem to og fire medaljer med hjem hver gang.

De danske vindere
Følgende danske mejeriprodukter blev placeret i top tre ved World Championship Cheese Contest (navnet på kategorien står først og navnet på produktet til sidst i parentes):

Feta med smag. Guld: Nordex Food, Nørager Mejeri. (Salad cheese, herb oil with olives)

Blå/hvidskimmelost. Bronze: Arla Foods Troldhede Mejeri. (SAGA)

Blåskimmelost. Sølv: Arla Foods Høgelund (Danablu/Danish Blue Cheese Ekstra). Bronze: Bornholms Andelsmejeri (Danablu)

Gorgonzola. Bronze: Bornholms Andelsmejeri (Mycella 60+ pasteurized milk solid 58%)

Åben klasse, blød ost. Bronze: Sønderhaven Gårdmejeri (Rød Sol)

Smelteost. Guld og sølv: Arla Foods Birkum Ost (Penny Kräuter L022) og (Alpenmark Salami L023)

Saltet smør: Guld: Arla Foods Holstebro Mejeri (20 x 250 g Salted). Sølv: Bornholms Andelsmejeri (Lurpak salted butter - pasteurized - milk solid 84%)

Se også World Championship Cheese Contest

Arla skal spare 3 mia. kr.

Arla Foods har lanceret et nyt internt transformationsprogram ved navn ’Calcium’, som skal levere mere end 3 mia. kr. i besparelser inden udgangen af 2020 gennem øget effektivitet i alle dele af virksomheden.

Læs mere

3. klasse fra Odder bag en af Danmarks bedste madpakker

Med den gyldne madpakkepokal i hænderne kan eleverne i 3. x fra Vestskolen - Vestmarken i Odder kalde sig vindere af Madpakkedysten, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag. Sammen har de opfundet opskriften på én af Danmarks bedste madpakker.

Læs mere

232.000 danskere til Økodag

Den årlige Økodag, hvor de økologiske malkekøer lukkes ud på græs, er et sikkert hit blandt mange danskere. I søndags var 232.000 en tur på landet for at opleve de firbenene springe ud af stalden på en af de i alt 73 gårde, der holdt åbent hus.

Læs mere