20. marts 2018

Aarhus Universitet bygger nyt i Agro Food Park

I dag blev der taget første spadestik til et nyt byggeri på 9.000 kvm., som skal gøre Aarhus Universitets fødevareforskning til en del af fødevareklyngens epicenter i Agro Food Park.

Af Mille Marie Christensen

Agro Food Park i Skejby, som i dag er hjemsted for omkring 80 virksomheder inden for fødevareinnovation, står foran en markant udvidelse. I dag blev der taget første spadestik til et byggeri på 9.000 kvm., som fra efteråret 2019 kommer til at rumme en væsentlig del af jordbrugs- og fødevareforskningen på Aarhus Universitet.

Institutleder Michelle Williams, Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, kan se flere perspektiver i at flytte ind i Agro Food Park.

”Aarhus Universitet har en unik position i Danmark, når det kommer til at følge hele værdikæden i fødevareproduktionen og skabe innovative løsninger sammen med andre. Når vi flytter ind i de nye bygninger med 140 medarbejdere og studerende, vil det give en helt fantastisk infrastruktur for dansk forsknings evne til at skabe nære og frugtbare samarbejder med sundhedsvæsen og industri.”

”Instituttet bliver en del af økosystemet i Agro Food Park, og vil kunne bidrage med relevante eksperimenter til en bred palet af problemstillinger i hele værdikæden for dansk fødevareindustri. Det vil være få steder i Europa, der kan skabe den samme synergi mellem faglighed og industri.”

Kortere vej mellem erhvervsliv og uddannelser

Anne-Marie Hansen, direktør i Agro Food Park, glæder sig til, at Aarhus Universitet bliver en del af miljøet i Skejby.

”Det betyder en endnu kortere vej mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner og kan være med til at sikre, at der bliver uddannet unge med netop de kvalifikationer, som der er brug for ude i virksomhederne,” siger hun.

Allerede nu samarbejder virksomhederne i Agro Food Park med uddannelsesinstitutionerne. En ny beboerundersøgelse viser, at 65 pct. af virksomhederne i Agro Food Park i løbet af 2017 har samarbejdet med en eller flere forsknings- eller uddannelsesinstitutioner. Anne-Marie Hansen håber, at det tal bliver endnu højere, når de studerende fysisk rykker tættere på.

”Det bliver nemmere for både de studerende og virksomhederne at få øje på hinandens kompetencer og hvor der kan være vidensudveksling. Det kan for eksempel være studerende, der indgår i projekter sammen med en virksomhed om udvikling af et bestemt produkt eller en idé. På den måde bliver de studerende klogere på, hvad erhvervslivet efterspørger, og virksomhederne bliver klogere på, hvad studerende inden for et bestemt fagområde har af faglige kompetencer,” siger Anne-Marie Hansen.

Vil du vide mere?